Ziya Altan Elmas (Başkan)

Biz Kimiz

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği(KONUTDER) 9 Haziran 2011 tarihinde kuruldu. Türkiye’deki markalı konutların önemli bir kısmını üreten KONUTDER üyeleri, bugüne kadar 250 binin üzerinde konutun inşaasına imza attı. Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratan KONUTDER üyesi firmalar, yaklaşık 50 bin kişiye de doğrudan ve dolaylı olarak istihdam olanağı sağlıyor.

KONUTDER sektörün sesini daha güçlü duyuracak ve sağlıklı büyümesinin önünü açacak bir platform olarak kuruldu. Konut sektörü her dönemde geliştirdiği projelerle önemli ilerlemeler kaydederken, gerek yapısal, gerekse konjonktürel sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Sorunların çözümü geniş tabanlı bir işbirliği gerektiriyor. KONUTDER, bu sorunların aşılması için gerekli adımları atmakta, paydaşları ile ortak hareket etmekte ve tüketiciler için maksimum fayda sağlayacak şartların oluşturulması adına girişimlerde bulunmaktadır. KONUTDER, bu sektörde faaliyet gösteren, ortak amaçları olan ve ortak sıkıntıları paylaşan firmaların ilk defa bir araya geldiği bir sivil toplum örgütü oldu. Münferit olarak çözemediğimiz, birlikte hareket edilmesini zorunlu kılan konuları, bu çatı altında ele almaya başladık. Çağdaş yaşam alanlarının geliştirilebilmesinin kurumsal ve profesyonel yatırımcılarla olabileceğini, bunun için de istikrarlı, sürdürülebilir bir yatırım ortamı sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Orta ve uzun vadede kamu müdahalesine gerek kalmadan, KONUTDER olarak,  sektörün kendisini disipline etmesi ve kalite standartlarını yükseltmesine öncülük etmek istiyoruz.

Vizyon - Misyon

Vizyonumuz

Çağdaş yaşam alanları  geliştirilmesine öncülük ederek, toplumsal gelişime katkı sağlamak.

Misyonumuz

Sektörel bilgi birikiminden hareketle, üyelerimizin rekabet gücünü arttırmak.

Hedeflerimiz

• Sektörü düzenleyen mevzuatlara ilişkin sorunlara çözüm üretmek.
  • Proje gelişimi ve konut üretiminin sektörel bazda büyümesini sağlamak.
  • Modern ve çağdaş kentsel planlama ilkeleri ışığında konut ve yaşam alanlarını
    projelendirmek, konut projelerinin yüksek standartlarda inşa edilmesi için ülke
    çapında çaba göstermek.
  • Konut geliştiricileri ve yatırımcıları, belediyeler, kamu otoriteleri, tüketici örgütleri ve
    sektörel tedarikçileri arasında düzenli ve sağlıklı ilişkilerin kurulmasını, geliştirilmesini ve bilgi alışverişini sağlamak.
  • Sektörün artan ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, ilgili kamu veya özel sektör
    kurum ve kuruluşları ile kaliteli işgücü eğitimine yönelik çalışmalar yapmak, sektörel
    eğitimi geliştirmek.
  • Konut Üretimi Sektörüne ait sağlıklı, ölçümlenebilir doğru veri toplamak, performans
    göstergeleri, endeksler ve standartları belirlemek.

İcra Kurulu

Ziya Altan Elmas (Başkan) / Sur Yapı Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Yönetim Kurulu Başkanı)

Ahmet Çelik (Başkan Yardımcısı) / Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Yönetim Kurulu Üyesi)

Ali Dumankaya / DKY İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (Yönetim Kurulu Başkanı)

Hasan Rahvalı (Başkan Yardımcısı) / Akdeniz İnşaat ve Eğitim A.Ş. (Ağaoğlu) (Genel Müdür)

H. İnanç Kabadayı / Ege Yapı A.Ş. (Yönetim Kurulu Başkanı)

Muhammet Haluk Sur / Torunlar GYO (Yönetim Kurulu Üyesi)

Ömer Faruk Çelik (Onursal Başkan) / EYG Grup (İcra Kurulu Başkanı)

Özen Kuzu (Başkan Yardımcısı) / Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş. (Yönetim Kurulu Üyesi)

Ramadan Kumova (Başkan Yardımcısı) / Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş. (Yönetim Kurulu Üyesi)

Turgay Tanes (Başkan Yardımcısı) / İş GYO ( Genel Müdür)

Ziya Yılmaz (Başkan Yardımcısı) /Dap Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Yönetim Kurulu Başkanı)

Doğan Selçuk Öztürk
Adres: Burhaniye Mah. Abdullahağa Cad. No:21 Üsküdar - İstanbul
Tel: (0216) 527 87 70
e-mail: dogan.ozturk@konutder.org.tr

Danışmanlar

YMM Abdullah Tolu

Fatih Keresteci

Av. Nimetullah Topu

Komiteler

Üye Şirketler

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Türkiye’nin önde gelen 16 büyük üreticisi ve bu üreticileri temsil eden 47 gerçek kişi tarafından kuruldu.
Ağaoğlu Şirketler Grubu, kurulduğu 1981 yılından bu yana, inşaat, enerji ve turizm sektörlerindeki yatırımlarıyla Türkiye’nin en büyük yatırım gruplarından biri haline geldi. 30 yılı aşan güçlü kurumsal yapısı, ekonomik gücü, birikimi ve deneyimiyle sektörünün referans noktası olan Ağaoğlu, kendisinden daha genç birçok şirkete markalaşma çalışmalarında öncülük etti. Grubun lokomotif şirketi olan Akdeniz İnşaat ev, ofis, katlar ve villalar gibi konut projeleri geliştirerek bu projelerin inşasını yürütmekte.
Artaş Grubu 1977 yılında Süleyman Çetinsaya tarafından kuruldu. Gayrimenkul, perakende, turizm sektörlerinde büyük yatırımları bulunan grubun konut üretiminde amiral markası AVRUPA KONUTLARI; günümüze kadar 15.000 konut, 10 milyon m2 yaşam alanı üretmiştir. Yüksek Müşteri memnuniyeti ve rekor erken teslim süreleri ile Türkiye’nin en büyük gayrimenkul geliştirme markalarındandır.
Osmanlı’nın baş mimarı Mimar Sinan’ın şehrinde, geleneksel mirasımıza sahip çıkarak, yaşam alanları üretme adına,1985 yılında şirketimizin temelleri Kayseri de atılmıştır. Kayseri ve İstanbul'da yatırımlarına devam eden şirketimiz, 2013 yılına kadar 1.100.000 m2 inşaat alanına sahip konut ve ticaret alanı üretmiştir. Kurulduğu tarihten bu yana tercih edilen bir marka haline gelen ARVEN YAPI, yürüttüğü projeler ile yoluna devam etmekte, genç ve dinamik çalışanları ile hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.
Yaklaşık 50 yıldan bu yana çok sayıda başarılı projeye hayat veren BESA Grup, son yirmi yıl içinde konut ve ticari nitelikli çok sayıda inşaatı başarıyla tamamladı. Özel sektör ve kamuya ait projeleri, tecrübesi ve kaliteli iş anlayışıyla hayata geçiren BESA Grup, çalışma yaptığı bölgelerde kalitesi ve fonksiyonel projeleriyle ön plana çıktı. Bugüne kadar 6 binden fazla konut üretip piyasaya satan, çok sayıda iş ve alışveriş merkezi projesi hayata geçiren BESA Grup, 2016’da toplam maliyeti 1,5 milyar dolara ulaşan yeni projelere imza atacak. Firma, inşaat, arazi ve gayrimenkul geliştirme, AVM üretimi ve işletmenin yanında enerji, telekomünikasyon ve turizm sektöründe de faaliyet gösteriyor.
Gayrimenkul sektöründe 1993 yılından bu yana faaliyet gösteren Çukurova Gayrimenkul, bugüne kadar Adana, Mersin ve İstanbul’da pek çok nitelikli konut projesini hayata geçirdi. Adana’da Son Ailesi tarafından bir aile şirketi olarak kurulan Çukova Gayrimenkul, 2008 yılında merkezini İstanbul’a taşıdı..Firma, önümüzdeki dönemde Kentsel dönüşüme ağırlık vererek büyümesini sürdürmeyi hedeflemektedir.
Dap Yapı Ziya ve Rafet Yılmaz kardeşlerin ilk markalı konut projelerini 1999’da gerçekleştirmesiyle varlık kazandı. Dap Yapı’nın Kâğıthane’de Şelale Evleri’yle başlayan kalite yolculuğu, Ümraniye-Çekmeköy ve Maltepe-Dragos-Kadıköy hattında Şelale Konakları, Şelale Village, Şelale Crown Center, Şelale Premium, Şelale Space Center, Centro Futura; Dragos Royal Towers, DAP Royal Center, DAP Burgu Kule ve DAP Dalga Kule ile devam ediyor.
Geçmişten bugüne, fark yaratan yaşam alanlarının mimarı, Türkiye’nin gayrimenkul alanında faaliyet gösteren en büyük ve en köklü kuruluşlarından biriyiz. Temellerimiz 1961 yılında, Onursal Başkanımız İbrahim Dumankaya tarafından atıldı. O günden bugüne ilkelerimizden taviz vermeden ilerliyor, gayrimenkul sektörünü yarınlara taşıyan öncü projelere imza atıyoruz. Bugüne kadar 15 binin üzerinde konut ve işyerini tamamlayarak sahiplerine teslim ettik. Hayata geçirdiğimiz her projenin bulundukları bölge için örnek yaşam alanını oluşturacak ve oraya değer katacak nitelikte olmasına özen gösteriyoruz. Bu yüzden tasarlayıp gerçeğe dönüştürdüğümüz yaşam alanları kısa sürede şehrin ‘marka projeleri’ arasındaki yerini alıyor.
Ege Yapı 2006 yılında kuruldu. Bugüne kadar bir çok ofis projesinin yanında yaklaşık olarak 500 adet konut üretti. Şu an da ise devam eden iki projede toplam 3 bin 266 adet konut inşaa eden Ege Yapı, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 bin konut üretmeyi hedefliyor. Ege Yapı, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modelinde başlanmış olan ve bünyesinde 3 bin 143 adet konutu barındıran, Batışehir projesini de portföyüne ekledi.
EYG, yenilikçi iş modelleri geliştirmeyi hedef alan çalışma anlayışıyla gayrimenkul sektörünün geleceğe dönük, sürdürülebilir yapılanmasında aktif rol oynamak üzere 2014 yılında kuruldu. evdekifırsat.com markası ile Türkiye’nin ilk gayrimenkul platformunu kuran EYG, konut ve ofis fırsatlarını internet üzerinden satışa sunuyor. EYG, ayrıca Emlak Konut GYO güvencesiyle, iş ortakları Intaya ve Intes ile Başakşehir’de Evvel İstanbul ve Adım İstanbul projelerini geliştiriyor.
FerYapı, sektörde 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Ramadan Kumova ve Muammer Saka tarafından 2010 yılında kuruldu. Kurulduktan hemen sonra Sinpaş GYO ve Boyner Holding ile birlikte hayata geçirdiği 2 büyük proje ile gayrimenkul sektörünün önemli oyuncuları arasına girdi. En son Kartal’da bir rezidans projesine imza atan FerYapı önümüzdeki 5 yıl içerisinde yılda ortalama 1000 adet konut üretmeyi planlıyor.
1948’de Garanti Bankası ile yola çıkan, 1976’da Koç Holding, 1987’de Alman Hochtief, 2000’de İngiliz Balfour Beatty hissedarlığı süresince; önce Garanti İnşaat, sonra Garanti Koza İnşaat, daha sonra da Garanti Balfour Beatty isimleri ile faaliyet göstermiş olan Garanti Koza, 2004 yılından itibaren, inşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanlarında; faaliyet göstermeye başladı. Garanti Koza, kurulduğu günden bugüne endüstriyel binalar gibi pek çok alanda da önemli başarılara imza attı.
1948 yılında Kütahya’da bir aile şirketi olarak ticari hayatına başlayan Gürallar Grubu, 21. yüzyılın ilk diliminde Türkiye’nin en büyük özel sektör grupları arasındaki saygın yerini almıştır. Faaliyete geçtiği ilk dönemlerde yatırımlarının büyük bir kısmını Kütahya ili ve çevresinde gerçekleştiren grup, bu bölgedeki sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmeye kayda değer katkılar yapmıştır. Bugün itibariyle grup, sanayiden turizme, inşaattan enerjiye kadar pek çok alandaki yatırımları ve faaliyetleriyle, çatısı altında istihdam ettiği yaklaşık 7200 çalışanıyla Türkiye’nin sayılı özel sektör oluşumlarından birisidir.
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 6 Ağustos 1999’da kurulmasının ardından 1 Aralık 1999 tarihinde halka arz edilmiştir. Kurulduğu günden bu yana sağlıklı bir büyüme süreci izleyen İş GYO, faaliyetlerini, rekabetin her geçen gün yoğunlaştığı bir piyasada Sermaye Piyasası Kurulu’nun düzenlemelerine uygun olarak sürdürmektedir. Şirket gerçekleştirdiği kapsamlı yatırımlar ve tüm faaliyetlerinde uyguladığı kurumsal yönetim anlayışıyla yatırımcılarına uygun risk-getiri dengesini sağlamak ve paylaşılabilir değer yaratmak hedefini gözetmektedir. Gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapan bir portföy yönetim şirketi olan İş GYO, bir Türkiye İş Bankası A.Ş. iştirakidir.
1943 yılından bu yana sektörde güvenin, başarının ve gelişimin sembolü olan Kuzu Grup, inşa ettiği alt ve üst yapı projeleri ile Türkiye’nin kalkınma dinamiklerinin gelişmesinde rol oynayan en büyük şirketlerden biri olmuştur. Tamamladığı 500’ün üzerinde proje ve 100.000’in üzerinde konut ile Kuzu Grup, 3 kıtada çalışmaya devam etmektedir. ENR World’s Top 250 International Contractors listesinde Dünya’nın en büyük 250 müteahhidi arasında yer almaktadır. Dünya’da tek kontratla imzalanan en büyük sosyal konut projesi olan İran Mesken Meher ihalesini 2010 yılında kazanan Kuzu Grup, Tahran’da Pardis ve Parand şehirlerinde 57.000, Cezayir’de Khemis El Khechna, Blida ve Reghaia’da inşa ettiği 19.700 konutluk uydu kent projeleri ile sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın da kalkınması için çalışmaktadır. Bu anlamda global bir vizyon izleyen Kuzu Grup, yurt dışındaki çalışmalarına devam edecektir.
1969'da kurulan Mesa Mesken Sanayii A.Ş, zamanla faaliyet alanını genişleterek, bir şirketler topluluğu kimliğine kavuştu. Mesa, bugün inşaattan, sanayiye, sağlıktan turizme ve hizmet sektörüne kadar her alanda faaliyet gösteriyor. Hem girişimci, hem de yüklenici olarak faaliyet gösteren Mesa, zaman içinde başka "ilk"leri de gerçekleştirerek "konutta marka" olmayı başardı. Mesa, bugüne kadar 7 milyon metrekare alana sahip 60 binden fazla konutun inşasına imza attı.
Sektöre yeni bir lider adayı olarak giren Metropolist Yapı ve Gayrimenkul, ATS Group bünyesinde kurulan gayrimenkul yatırım şirketidir. 1995 yılında kurulan, bugün yurtiçinde ve yurtdışında 1000′i aşkın çalışanıyla ATS Group; yurt içindeki ticari faaliyetleriyle birlikte, tüketici ürünleri konusunda Orta Asya’da en geniş lojistik ve dağıtım ağlarından birine sahiptir. Geçmişten günümüze ticari hayatındaki 20 yıllık yönetimsel ve operasyonel tecrübesini ve yeteneklerini, şimdi gayrimenkul sektöründe değerlendirmek isteyen ATS Group, Metropolist Yapı ve Gayrimenkul şirketi ile sektöre adım atmıştır.
41 yıllık tecrübesiyle faaliyetlerine devam eden Timur Holding’in gayrimenkul markası Nef, müşterilerinin ihtiyaçlarına ve hayallerine odaklanarak ince düşünülmüş yaşam alanları tasarlıyor. Nefes gibi can veren ve yaşamın vazgeçilmezi haline gelen işler yapmak için yola çıkan Nef, dünyanın en iyi mimarları ve endüstriyel tasarımcılarıyla çalışarak; Apartments, Flats, Resdidences, Houses, Dorms, Suites ve Offices olmak üzere yedi farklı seride projeler sunuyor. Foldhome ve Foldoffice gibi patentli keşifleri sayesinde Nef, bir dünya markası olma hedefiyle Amerika ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede geliştirdiği projelerini dünyanın 5 kıtasındaki müşteriyle buluşturuyor.
Gayrimenkul sektöründe 39 yıllık köklü bir deneyim ve birikime sahip olan Sinpaş Grubu, 2006 yılı sonunda gerçekleştirdiği yeniden yapılanmayla birlikte konut projelerinin geliştirilmesi faaliyetlerini Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Sinpaş GYO) çatısı altında yürütmeye başladı. Portföyünde bulunan arsa ve araziler ile birlikte 5 yıl içinde yaklaşık 13 bin 500 adetlik konut üretimi gerçekleştirecek olan Sinpaş GYO, 5 yıl sonra bu projelerin bitiminde, 3,5 milyar liralık bir şirket olacak.
Uzun yıllar inşaat ve gayrimenkul sektöründe, ağırlıklı olarak ticari alanlar, sanayi merkezleri ve AVM projeleriyle edinilen yüzbinlerce metrekarelik profesyonel deneyim, Solid İnşaat’ın çatısı altında tekrar şekillenerek sektöre yeni bir soluk getiriyor. Özipek Şirketler Grubu bünyesinde edindiği bilgi birikimiyle Solid İnşaat’ı kuran Mehmet Sarımermer, “Tüm zamanların projesi” sloganıyla tasarlanan Trendist Ataşehir ile Solid’in ilk imzasını attı. Trendist Ataşehir gibi yüksek bütçeli bir proje ile sektöre giriş yapan Solid İnşaat, müşterilerine uzun vadede sürdürülebilir nitelikli çözümlerle kaliteli, güvenli ve huzurlu bir yaşam sunmayı hedefliyor.
Soyak Holding, gayrimenkul sektöründe 1961’de başladığı yolculuğunu bugün; 4 farklı sektörde Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar kazandırma hedefiyle sürdürüyor. Başta inşaat olmak üzere , enerji, döküm ve çimento sektörlerinde proje ve yatırımlarına devam eden Soyak Holding, 11 şirketi ve bin 500 kişiye sağladığı istihdamla, sürdürülebilir gelişmeye ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Soyak, bugüne kadar 50 bine yakın konutun üretimine imza attı.
1992 yılında faaliyete başlayan Sur Yapı, kuruluşundan itibaren birçok prestijli projeyi başarı ile tamamladı. Sur Yapı, proje aşamasından başlayarak, geliştirme, mimari, yapım-üretim dâhil anahtar teslimi, yüksek kalitede iş yapan bir inşaat firması olarak faaliyet gösteriyor. Kuruluşundan buyana 3 milyon metrekareyi aşan yaşam alanı üreten Sur Yapı, birçok konut projesinin yanında yine çok sayıda endüstriyel tesis ve uluslararası firmalara dönük A plus ofis ile alışveriş merkezi yatırımı gerçekleştirdi.
2010 yılında halka açılan Torunlar GYO, 4 milyar TL’lik portföy değeri ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Türkiye’nin özel sektördeki en değerli GYO’su unvanına sahip. Torunlar GYO, 1.3 milyar TL’yi bulan yatırımları ile bulunduğu bölgede ve çevresinde sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşüme öncülük ediyor. Bu yatırımlar neticesinde şirketin toplam satılabilir ve kiralanabilir alanı 2015’e kadar üç kat artarak 850 bin metrekareye ulaşacak.